fbpx
Skip to content

Portugalia pariază pe inteligența artificială pentru a stimula exporturile

sitebit.ro noutati

LISABONA (Reuters) – Într-o perioadă în care economia globală încetinește, Portugalia crește, țara pariază pe o nouă platformă de inteligență artificială.

Lansat de AICEP, agenția de stat pentru promovarea exporturilor și a investițiilor, această platforma utilizează tehnologia AI, inclusiv mașina de învățare, mari de date și de gândire de proiectare pentru a oferi servicii personalizate pentru mii de companii.

“Platforma vrea să fie o lume nouă curajoasă”, a declarat președintele AICEP, Luis Castro Henriques, pentru Reuters. “Ne va face mai atractivi să internaționalizăm, să servim mai bine și să fim mai productivi”.

Numit “Portugalia Exporta”, oferind o gamă de servicii clienților, care caută potrivirea între companii și investitori, informații despre potențialii parteneri și planuri personalizate de internaționalizare pentru fiecare firmă.

„Platforma va aduce cu siguranță rezultate importante pentru export de creștere (…) și, prin urmare, noi recorduri în 2019, chiar dacă observăm o încetinire în acest moment“, a spus Henriques.

O forță de export și o boom-ul turistic au alimentat revenirea Portugaliei în urma crizei datoriilor din 2011-14 și a salvării.

În 2017, economia a crescut în cel mai puternic ritm de la începutul secolului.

Ponderea exporturilor în produsul intern brut al țării (PIB) a ajuns la 44 la sută anul trecut de la 30 la sută în 2010, companiile au fost nevoite să găsească piețele de peste mări în timpul crizei grave în timpul crizei datoriilor din zona euro.

50% din PIB până în 2025 “, a spus Henriques. “Pentru ca acest lucru să se întâmple, Portugalia trebuie să continue să crească exporturile, să diversifice piețele, dar și să aducă mai multe companii să exporte pe o bază recurentă”.

Portugalia are 44.000 de companii cu potențial de a exporta, dar doar 23.000 o fac în mod regulat, potrivit datelor Institutului Național de Statistică din Portugalia.

“Când platforma este pe deplin operațională, aceasta ar trebui să servească toate companiile portugheze cu un profil de export”, a spus Henriques.

Sursă: https://www.reuters.com/article/us-portugal-exports-ai/portugal-bets-on-artificial-intelligence-to-boost-exports-idUSKCN1RR11B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »