fbpx
Skip to content

Apple transformă iPhone-ul într-un portofel crypto

apple pay

Apple se pregătește să permită proprietarilor iPhone să-și transforme dispozitivele în portofele hardware care să le permită să stocheze și să folosească biți și alte cripto monede pentru achiziții de pe telefon, de la o ceașcă de cafea până la îmbrăcăminte și alimente.

Spre deosebire de alte anunțuri de la Worldwide Developers Conference (WWDC), săptămâna trecută, noul CryptoKit pentru Apple iOS 13, nu a avut prea multă atenție. Dar va permite dezvoltatorilor să creeze cu ușurință hashes pentru semnăturile digitale, cheile publice și private care pot fi stocate și gestionate de Apple’s Secure Enclave. Aceste chei, care pot reprezenta criptomonede, pot fi apoi schimbate de proprietarii de iPhone ca o modalitate de plată prin intermediul unei aplicații.

În cazul în care Apple va merge pe calea criptomonedelor, ar urma HTC și Samsung, care și-au anunțat intenția de a crea portofele de stocare pe smartphone-urile lor. HTC a anunțat anul trecut că smartphone-ul său Exodus 1 ar putea să stocheze bitcoin sau criptomonede Ether și Samsung face un impuls pentru aceeași caracteristică a telefonului Galaxy 10, așteptat să sosească în februarie.

Un nou studiu realizat de Juniper Research a constatat că numărul persoanelor care utilizează portofelele digitale pentru toate tipurile de valute este de așteptat să crească de la 2,3 miliarde anul acesta la aproape 4 miliarde sau 50% din populația lumii până în 2024. Aceasta, la rândul său, va împinge valorile tranzacțiilor portofelului cu mai mult de 80% până la peste 9 trilioane de dolari pe an. Studiul a susținut că majorările ar fi determinate de un volum mai mare de tranzacții efectuate prin intermediul acreditărilor stocate.

Raportul a evidențiat provocarea reprezentată de portofelele de contacte bazate pe NFC, cum ar fi Apple Pay și Samsung Pay, prin apariția unor portofele bazate pe coduri QR. Codurile QR sunt deja utilizate de către comercianți pentru a accesa portofelele de criptografie pentru plată.

Partenerii de afaceri ai Apple, printre care Starbucks și Marketplace Whole Foods și alți comercianți, au anunțat că vor integra toate programele pentru a accepta criptarea bancnotelor pentru plăți. Un client trimite doar un cod QR pe telefonul smartphone în fața unui scanner de înregistrare, iar plata este transferată comerciantului cu amănuntul. Codul QR, activat de o aplicație, reprezintă o monedă digitală într-un portofel de clienți de tip criptocurrency.

“Oamenii au nevoie să păstreze (criptocurrency) și trebuie să simtă un nivel de confort cu asta. Acum, cu îmbunătățirea Apple Wallet, iar acești parteneri folosesc tehnologia …, următorul pas este să integrăm cele două”, a spus Ellicott. “În calitate de consumatori, știm cum să folosim portofelul, ne simțim în siguranță deoarece partenerii folosesc de asemenea.”

Apple este o companie tăcută când vine vorba de vorbit despre produse și servicii viitoare, dar a depus brevete legate de blockchain; până în prezent, majoritatea celor care au fost făcute publice se referă la aprovizionarea etică a materialelor pentru dispozitive de construcție, cum ar fi iPhone-ul, potrivit lui Ellicott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »