fbpx
Skip to content

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen la evenimentul „Masters of Digital 2021”: „Anii 2020 pot fi deceniul digital al Europei”

sitebit european commission

Ursula von der Leyen, a ținut un discurs la evenimentul „Masters of Digital 2021”, unde a spus: „Cred că anii 2020 pot fi deceniul digital al Europei. Un deceniu în care Europa devine un lider global în lumea digitală. Idei noi vin de pe vechiul continent. Industria europeană în ansamblu intră într-o nouă eră. O pătrime din roboții industriali din lume sunt produși în Europa. ”

Dar sunt necesare investiții – atât publice, cât și private – și un set clar de reguli pentru ca Europa să preia conducerea acestei lumi digitale.

În privința investițiilor:

 “NextGenerationEU este cel mai mare plan de investiții digitale pe care l-a văzut vreodată Europa. Cel puțin 20% din NextGenerationEU va finanța investițiile digitale. Poate schimba jocul.”

Reguli clare și coerente pentru întreprinderile digitale:

“De ani de zile, afacerile noastre digitale s-au confruntat cu mult mai multe obstacole decât concurenții lor din străinătate. Așadar, creăm un set unic de reguli pentru toate companiile digitale care operează în Europa. Acesta este motivul pentru care tocmai am prezentat două noi acte legislative. Legea serviciilor digitale și Legea piețelor digitale. Legea privind serviciile digitale definește responsabilitățile tuturor actorilor digitali care operează în Europa. Iar Legea privind piețele digitale va asigura că lumea online, rămâne un spațiu de inovație și accesibil tuturor jucătorilor, mari și mici. Aceștia sunt doar primii pași și urmează mai mulți.”

Digitalul Europei constă în date și inteligență artificială, a spus președintele von der Leyen, două domenii pe care Comisia le va introduce anul acesta, pentru a crea mai multă certitudine atât pentru întreprinderi, cât și pentru clienți.

“În noiembrie anul trecut, am introdus un regulament privind guvernanța europeană a datelor. Și mai târziu în acest an, vom prezenta un act privind datele și propuneri despre spațiile de date privind sănătatea. Ceea ce vrem să facem este să îi punem pe cei care generează date pe scaunul conducătorului auto.”

Despre inteligența artificială:

“În această primăvară vom prezenta un cadru legal pentru inteligența artificială în Europa. Vom stabili câteva cerințe pentru aplicațiile cu risc ridicat ale IA – de la asigurarea utilizării datelor de înaltă calitate, până la asigurarea supravegherii umane. Și, în paralel, vom prezenta un nou plan pentru a împinge excelența europeană pe AI.”

Sursa: https://ec.europa.eu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »