fbpx
Skip to content

Tim Cook, CEO Apple, critică practicile platformelor de socializare, intensificând astfel conflictele cu Facebook

sitebit ceo apple tim cook

Directorul executiv Apple Inc, Tim Cook, a criticat polarizarea și dezinformarea pe rețelele de socializare, intensificând un conflict între producătorul de iPhone și Facebook Inc.

În observațiile prezentate în cadrul conferinței Computere, confidențialitate și protecția datelor, Cook a criticat aplicațiile care susțin că colectează prea multe informații personale și prioritizează „teoriile conspirației și incitarea violentă pur și simplu din cauza ratelor lor ridicate de implicare”.

„Într-un moment de dezinformare și teorii ale conspirației, dezvoltate de algoritmi, nu mai putem închide ochii asupra unei teorii a tehnologiei care spune că orice angajament este un angajament bun – cu cât este mai lung cu atât mai bine – și toate cu scopul de a colecta cât mai multe date pe cât posibil “, a spus Cook.

El nu a numit Facebook, dar cele două companii s-au aflat într-o dispută de înalt nivel. Apple se pregătește să implementeze notificări de confidențialitate despre care mulți din industria publicității digitale cred că vor determina unii utilizatori să refuze să permită utilizarea instrumentelor de direcționare a anunțurilor.

Facebook a acuzat Apple de comportament anticoncurențial, deoarece Apple are un catalog în creștere de aplicații cu plată și propria afacere de publicitate digitală. Directorul executiv Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat miercuri că Apple are „toate stimulentele de a utiliza poziția dominantă a platformei pentru a interfera cu modul în care funcționează aplicațiile noastre și alte aplicații”.

Cook a criticat joi practicile de pe rețelele sociale, despre care a spus că subminează încrederea publicului în vaccinuri și încurajează utilizatorii să se alăture grupurilor extremiste.

„A trecut mult timp să nu mai pretindem că această abordare nu vine cu un cost – de polarizare, de încredere pierdută și, da, de violență”, a spus Cook. „Nu se poate permite unei dileme sociale să devină o catastrofă socială”. Ca răspuns la remarcile lui Cook, Facebook a declarat într-o declarație că este de părere că „Apple se comportă anticoncurențial folosindu-și controlul asupra App Store pentru a beneficia de rezultatele lor pe seama dezvoltatorilor de aplicații și a întreprinderilor mici”.

Sursa: https://www.reuters.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »